Kiitollisuus – katkeruus

Kiitollisuus opettaa meitä arvostamaan elämäämme ja mahdollisuutta olla olemassa, olla olemassa juuri nyt. Se opettaa olemaan kiitollinen rajattomasta mahdollisuudesta luoda mitä sydän halajaa ja tehdä mahdottomasta mahdollista. Kiitollisuus tartuttaa kaikessa rakkauden ja auttaa heräämään rakkauteen. Se on rajatonta ja kumpuaa suoraan Pyyteettömän Rakkauden lähteestä. Esimerkiksi sana kiitollisuus painettuna t-paitaan tuo voimallisen nosteen energioihisi.

Katkeruus opettaa meitä näkemään kiitollisuuden kaikessa. Jos kiinnitymme katkeruuteen, kiinnitymme silloin asioihin, joita emme hyväksy omassa elämässämme tai joista emme ole valmiit päästämään irti. Katkeruus on tunne, joka myrkyttää kantajansa. Yksi vaikeimpia läksyjä on olla takertumatta vanhaan, jotta uusi voisi tulla tilalle. Esimerkiksi menetettyämme itselle jotain arvokasta – ihmisuhteen, kodin, perinnön tai jonkin muun vastaavan – vasta silloin kohtaammetodellisen haasteen olla kiitollinen kaikesta, jopa menetyksestämme.

Usein emme edes tajua olla kiitollisia joistakin asioista ja ihmisistä, sillä pidämme niitä liian itsestään selvinä. Meidän tulisi kuitenkin muistaa olla kiitollisia kaikista asioista ja ihmisistä elämässämme, sillä kiitollisuus johtaa meidät onnistumiseen. Kaikki on meille annettu siksi, että olisimme kiitollisia – kiitollisia vaikeimmistakin asioista. Kiitollisuus liittyy myös ymmärrys. Ymmärrys kehittyy erityisesti kokemuksiemme ja epäonnistumisien kautta. Kiitollinen mieli on kokenut ja nähnyt paljon ja se ymmärtää syvällisemmin. Kiitollisuus on myös oppiläksy, joka muistuttaa meitä siitä, keitä oikeasti olemme. Kiitollisuus paljastaa meille sisäisen todellisuutemme, todellisen minäkuvamme.

Kiitollisuus ja sen alempi muoto katkeruus, jonka enkelinä toimii Lucifer. Se näkyy sydänchakran alueella

Ahriman, Lucifer ja Saatana ohjaavat kulkuamme ja haastavat meitä rakastamaan. Näiden kolmen olennon tehtävänä on luoda vastusta elämäämme sekä vastavoima kaikessa. Pyrkiessämme luomaan hyvää he astuvat tiellemme ja luovat vastustusta pyrkimyksillemme. Portinvartijamme haastavat meidät nostamaan mielemme Pyyteettömän Rakkauden tasolle ja voittamaan eläimen luontomme. Jos he eivät laittaisi vastaan ja kaikki menisi mielemme mukaan, asiat olisivat liian helppoja. Silloin tarttuisimme helpoimpiin vaihtoehtoihin elämässämme, eli pelkoon, vihaan ja katkeruuteen.

Ihmisen kultainen kirja 2014, Juha Korhonen

hdhdhhh

dfhhdhdfh