Ilo – viha


Ilo on meissä suuri oppiläksy, joka liittyy Pyyteettömän Rakkauden todelliseen ymmärtämiseen. Ilo johdattaa meitä astumaan todellisuuteen, jossa Pyyteetön Rakkaus ohjaa kaikkea ja on kaiken takana. Ilo on voima, jolla voi luoda kaiken uudeksi. Sillä energialla on luotu kaikki näkyvä todeksi suuresta Pyyteettömän Rakkauden lähteestä. Ilo on käytettävissä vain olemisen tilassa ja ykseydessä kaiken kanssa sekä sydämen Pyhässä valotemppelissä. Ilo on ikuinen ja pysyvä, ja voimme tarttua siihen milloin vain. Se opettaa meille, että ottamalla vastaan rakkautta ja rakastamalla voimme saavuttaa pysyvän rakkauden tilan, eli ykseyden. Ilo opettaa meitä olemaan, ei tekemään. Kun luovumme ainaisesta suorittamisesta, voimme löytää puhtaan olemisen tilan.

Kuten pelko, myös viha on meille yksi suurimmista opettajistamme. Usein meissä herääkin pelon tunne ennen vihan kokemusta. Pelätessämme jotain, jota emme ymmärrä, alamme yleensä luontaisesti vihata sitä. Näillä kahdella luomisvoimalla on usein siis syy-yhteys. Kohdatessamme esimerkiksi ufon saatamme ihmisinä luontaisesti säikähtää sitä. Jos tässä tilanteessa tunnemme olomme pelokkaaksi ja turvattomaksi, emme kykene suhtautumaan asiaan niin kuin se on. Näin pelko värittää koko kokemustamme aiheesta. Jos sen sijaan luommekin tietoisena rakkautena ja ajattelemme, että hei, avaruudessahan on elämää ja muitakin elollisia olentoja kuin me, tällöin pelko väistyy. “Okei, nyt ymmärrän, että avaruudessa asuvat olennot ovat erilaisia niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja ne ovat täällä elämässä muunlaisina luomakuntina ja ihmisen kaltaisina olentokuntina. No ei sitten hätää, sillä minä ymmärrän heidän ja oman olemassaoloni merkityksen.” Tällainen ajattelu on korkeaa ajattelua, valo-ajattelua. Tunteidemme summa on tällöin turva, ilo ja kiitollisuus, eli Kristus-energia, joka välittyy edelleen kaikkiin kehomme energioihin. Käyttäessämme korkeaa valo-ajattelua luomme suurinta rauhaa, ykseyttä ja yhteyttä eri luomakuntien välille.

Ilo ja viha näkyvät kolmen ylimmäisen chakran alueella. Saatana toimii näiden portinvartijana.

Ahriman, Lucifer ja Saatana ohjaavat kulkuamme ja haastavat meitä rakastamaan. Näiden kolmen olennon tehtävänä on luoda vastusta elämäämme sekä vastavoima kaikessa. Pyrkiessämme luomaan hyvää he astuvat tiellemme ja luovat vastustusta pyrkimyksillemme. Portinvartijamme haastavat meidät nostamaan mielemme Pyyteettömän Rakkauden tasolle ja voittamaan eläimen luontomme. Jos he eivät laittaisi vastaan ja kaikki menisi mielemme mukaan, asiat olisivat liian helppoja. Silloin tarttuisimme helpoimpiin vaihtoehtoihin elämässämme, eli pelkoon, vihaan ja katkeruuteen.

Ihmisen kultainen kirja 2014, Juha Korhonen

dgsgsg

sdgsgsdgsd